Vinneren av årets "Gledesspreder": «Hør her’a»

Nordkapp filmfestival kan med glede presentere filmen som har fått utdelt prisen som «Gledessprederen» i 2023!�«Hør her á» i årets filmprogram.
 
Om filmen:
Endelig sommerferie! Det eneste tenåringen Mahmoud ønsker seg er en avslappende sommer uten mas. Men så kommer onkel Ji på besøk fra Pakistan. Og hvem tror du får ansvaret for å være hans Oslo-guide? Jo, Mahmoud selvfølgelig. Og ikke nok med det, lillebror Ali har en hemmelighet som snur hele tilværelsen på hodet. Sommerferieplanene går med andre ord ikke på skinner ...

Hør her’a! er en forfriskende, varm og rørende film som sender dine egne fordommer rett i fleisen på deg, og etterlater ingen uberørt.
 
Om begrunnelsen:
Filmen er et varmt og befriende blikk på en families hverdagsliv, og hvordan samholdet utfordres når utfordringer oppstår. Fortalt gjennom blikket til et friskt og nytt ansikt, og med en original og munnrapp form, fortelles en historie der menneskeverdet står i sentrum. Filmen har store doser selvironi og humor.Filmen er fargerik, har en bred målgruppe og er basert på en bok som mange lot seg begeistre av for noen år siden.
 
Vinner av Gledessprederen 2023 var åpningsfilm under Den norske flmfestivalen i Hugesund «Hør her’a», regissert av Kaveh Tehrani.
Publisert
27. august 2023
Skrevet av
admin