Triangle of Sadness åpner Nordkapp Filmfestival

Gullpalmevinneren fra Cannes 2022 «Triangle of Sadness» får æren av å åpne Nordkapp Filmfestival onsdag 7. september 2022. Den svenske reggisøren Ruben Östlund vant Gullpalmen for andre gang med Triangle of Sadness, Östlund er kjent for å tvinge sitt publikum ut av komfortsonen. Også denne gangen serveres vi en svært mørk satire over verden, spesielt den vakreste og rikeste delen. «Triangle of Sadness» er en krass og kullsort komedie om hvordan det kan se ut når kapitalismens klasseskiller viskes ut og de rike må krype for de fattige.

Filmen, som har sitt utgangspunkt i moteverdenen, er en studie av hva som skjer når en gruppe mennesker strander. I sentrum av handlingen står et par fotomodeller, spilt av Harris Dickinson og Charlbi Dean, som sammen er invitert på en luksusyacht med samfunnets elite.

Når yachten går under og passasjerene havner på en øde øy, stilles et av filmens avgjørende spørsmål på topp: Hvilken betydning har egentlig en persons utseendekapital?

Les mer om filmen her

Se trailer her

Billettsalget til åpningsfilmen starter 16. august kl 18.00 via vår nettside. Billettpris kr 120,-

Etter filmen inviteres publikum ut av kinosalen for å se et fantastisk fyrverkeri. Tradisjonen tro spiller Honningsvåg Musikkforening opp og det blir filmfestivaltog til åpningsfesten.

Publisert
12. august 2022
Skrevet av