Pitchekonkurranse under Nordkapp filmfestival

Norsk Filminstitutt, i samarbeid med alle landets regionale filmsentre, arrangerer en nasjonal kortfilmkonkurranse for filmskapere med mangfoldbakgrunn under Nordkapp filmfestival.

Tid: Lørdag 10. september kl 16.00 på Perleporten Kulturhus

I alt søkte 60 filmskapere med mangfoldbakgrunn om å delta i den nasjonale pitche-konkurransen. Lørdag 10.september vil 7 utvalgte prosjekt fra hele landet komme til Honningsvåg for å presentere sine kortfilm-ideer for publikum og jury i en pitchekonkurranse under Nordkapp filmfestival. Marja Bål Nango og Ingir Ane Bål vil representere Nord-Norge. 

Juryen, som består av Hisham Zaman, Nathalie Álvaréz Mesén og Elin Malene Berg, vil kåre 2 vinnere som mottar 500.000 kr hver. Midlene kommer fra spilloverskuddet til Norsk Tipping, som Kulturdepartementet har fordelt til Norsk Filminstitutt.

Vinnerne vil bli annonsert søndag 11.september kl 16.00 på kinoen.

Her er filmskaperne som skal kjempe om de to gjeve prisene:

VOKSESMERTER

Manus og regi: Hamza Kader og Aurora Nossen (Viken filmsenter)

En norsk-somalisk gutt på 16 år føler et behov på å vokse opp fort når broren reiser for å studere. En film om å vokse opp for fort.

 Hamza Kader er skuespiller og filmskaper i Oslo. Han er kjent for sin rolle som Liiban i 22.juli TV-serien fra NRK og i kortfilmen «Walaac» som vant hovedprisen i Grimstad i år.

Aurora Nossen er skuespiller og regissør utdannet fra Bristol Old Vic Theatre School i England med master i skuespill. Hennes forrige film «Det er Lov å Si Nei» ble vist under årets Kortfilmfestival i Grimstad.

SHOW ME YOUR FACE WHEN YOU LOOK AT A BABY

Manus og regi: Nora Nivedita Tvedt. Produsent: Lillian Løvseth (Østnorsk Filmsenter)

En dokumentar om menneskers møte med en baby.

En eksperimentell dokumentar om menneskers møte med en baby. 

Nora Nivedita Tvedt er adoptert fra India og vokst opp på et lite sted som heter Nærsnes. Nora er utdannet fra Den norske filmskolen i 2020 hvor hun studerte kreativ dokumentarregi. For tiden jobber hun med en dokumentarserie og en barnedokumentarfilm sammen med produsent Lillian Løvseth.

Lillian Løvseth er produsent med base i Innlandet og har sin utdanning innen filmvitenskap og ledelse fra Høgskolen i Lillehammer og BI. Lillian produserer dokumentar og live-action fiksjon i Smallville films, hvor hun har flere prosjekter med regissør Nora Nivedita Tvedt.


UNDER THE THUMB

Manus og regi: Mohammad Bayesteh. Produsent: Bente Maalen (Midtnorsk Filmsenter)

Hver mann har vært kvinne

Mohammad Bayesteh er en iransk kunstner, filmregissør, manusforfatter, klipper og produsent basert i Trondheim hvor han tar mastergrad i kunst ved NTNU. Han har nesten 20 års erfaring innen ulike felt innen filmproduksjon, live performance og visuell kunst. Han har laget en rekke skjønnlitterære, eksperimentelle og dokumentariske filmer. Hans engasjement for kino og visuell kunst kommer fra hans tro på sosial fremgang og menneskelig frihet og lykke gjennom historiefortelling.

Bente Maalen er produsent i Trøndelag. Hun er utdannet filmviter fra NTNU og har jobbet på en rekke nasjonale og internasjonale filmproduksjoner. Høsten 2018 startet hun produksjonsselskapet Blaane, hvor hun produserer filmer og tv-serier basert i Trøndelag.

FLY BABBA

Manus og regi: Ahmed Mamow. Co-regi: Tove Undheim. Produsent: Marte Hansen, Hummelfilm. (Viken filmsenter)

En vitenskapsmann mister kona og blir alenefar. For å sikre fremtiden til barna sine eksperimenterer han med å gi sønnen Sabri evnen til å fly.  

 Ahmed Mamow er en selvlært standup-komiker som i løpet av få år har etablert seg som en av de største nye talentene i norsk humorbransje. Han har jobbet som manusforfatter og ideskaper i de siste årene og dette er hans debut som regissør.

KANSKJE FOR DEG

Manus og regi: Alexander Ophaug. Produsent: Trude Refsahl (Vestnorsk filmsenter)

En storebror (12 år), lillesøster (6 år) og alenemor bor i drabantbyen Loddefjord i Bergen, hvor håpløshet og hverdagsfattigdom resulterer i en skjebnesvanger handletur og et overraskende tyveri.

 Alexander Ophaug er utdannet enkameraregissør fra Høgskolen i Lillehammer. Han har stor lidenskap for underfortalte temaer og gjennom sitt eget selskap Untold Film utvikler han og produserer flere filmprosjekter. Tidligere har filmene hans hatt premiere på Bergen Internasjonale Filmfestival, Minimalen og Den Norske Dokumentarfilmfestivalen. Det siste året har han jobbet som fotoregi og klipper hos NRK Vestland på dokumentarserien 110, som handler om Bergen Brannvesen og lanseres på NRK før jul.

Trude Refsahl er en erfaren produsent hos Pandora Film i Bergen og hun står bak flere kjente kortfilmer, TV-serier og enkeltstående dokumentarer.

 

BESTENî

Manus og regi: Berivan Erdogan. Produsent: Fernanda Rennó, Fidalgo Film. Co-produsent: Maja Ginday, Onoma Productions (Sørnorsk Filmsenter)

En far blir anklaget for å være voldelig mot sin sønn under en situasjon som utspiller seg på et torg. Hva blir konsekvensene, når han ikke kan forklare seg på norsk til betrakterne på torget? 

Berivan Erdogan har bakgrunn fra kjønnsstudier og har fullført studier fra Kunsthøgskolen i Oslo og fra Valands Kunstfagsprogram i Film, Göteborg. Hun jobber med tematikk som tar for seg kjønns og makt relasjoner i et flerkulturelt samfunn, med et spesifikt fokus på maskulinitet og vold. Tidligere har hun gjort filmene Ang. Berivans Film og 250 slag, som blant annet har blitt vist på Göteborg Filmfestival.

ROMSSA TÀKSI

Blant berusede folk i en taxikø en vinternatt i Tromsø kommer den underliggende hverdagsrasismen tydelig til syne.

Manus: Marja Bål Nango og Ingir Ane Bål, Regi: Marja Bål Nango Produsent: Marja Bål Nango, Máifon Film (Nordnorsk filmsenter)

Márjá Bål Nango er samisk filmskaper og har studert ved Nordland kunst- og filmfagskole. Hennes eksamensfilm Før hun kom, etter han dro (2012), vant pris ved imagineNATIVE i Toronto. Filmen O.M.G. – Oh máigon girl (2015) ble vist under åpningen av Filmfestivalen i Tromsø og turnérte i Russland som del av Tromsø-festivalens Film fra Nord-program. I 2015 fikk Nango debutantprisen Skårungen under Tromsø filmfestival for Hilbes biigá, en kortfilm som skildrer ungdomsliv i Finnmark på en måte juryen berømmet som modig. Márjá og søsteren Ingir Bål vant i fjor kvalifiseringen for Oscar-nominasjonen på verdens største urfolks filmfestival, The ImagiNATIVE Film + Media Arts Festival med filmen Tungene.

 

 

Publisert
28. august 2022
Skrevet av