Ola - en helt vanlig uvanlig fyr

Gjennom åpne og ærlige betraktninger fra Ola får vi ta del i det gode liv på Vidaråsen. En landsby der mennesker med og uten psykisk utviklingshemming lever side om side. Et sted der det betyr noe å føle seg trygg nok til å være den man er.

I tillegg til landsbylivet utenfor Tønsberg, blir vi i denne dokumentaren også veldig godt kjent med hovedpersonen. Ola blir snart 30 år, trives stort sett, og er en engasjert, morsom og ærlig fyr.
Og så var det en ting til: Ola har en lett utviklingshemming.

Han snakker åpent og med undring om dette, men lurer samtidig på om folk først og fremst ser på ham som en person med en diagnose? Kan han ikke få lov til å bare være Ola? Han reflekterer både over tilværelsen slik den er i dag og hvordan det var å vokse opp med en lett utviklingshemming. Han kjenner på behovet for uavhengighet, og han legger ut på en modig reise i jakt på å bli mer selvstendig.

Dokumentaren ønsker å skape forståelse for det å være annerledes, skildre en annerledes levemåte og vise at alle kan leve gode liv. “Ola - en helt vanlig uvanlig fyr” gir oss innblikk i et prosjekt som handler om å ha et mangfold av muligheter. Den alternative samfunnsmodellen handler om tilhørighet og identitet, og vår inngang går gjennom en undrende ung mann.

Dette er en hjertevarm feelgood-film om likeverd, tilhørighet og betydningen av å føle seg trygg nok til å være den man er.

Se trailer her

Kjøp billetter her 

Publisert
15. september 2023
Skrevet av
admin