Krigsseileren får æren av å avslutte Nordkapp Filmfestival

Det er med stor glede vi kan annonsere at den nye, norske storfilmen "Krigsseileren" blir avsluttningsfilm på Nordkapp Filmfestival søndag 11. september kl 18.00. 
"Krigsseileren" er et storslått drama som forteller historien om de over 30.000 norske krigsseilerne og deres familiers skjebne under og etter andre verdenskrig. Filmen har Norgespremiere 23. september, publikum på Nordkapp Filmfestival får den gleden av å se filmen før resten av Norge.

Billettsalget til avsluttningsfilmen er startet:
Kjøp billett til avsluttningsfilm Krigsseileren her

Krigsseileren er skrevet og regissert av Gunnar Vikene, filmen skildrer både lidelsene ute på sjøen og strabasene for de der hjemme med stor dramatisk tyngde.
Filmen er Norges dyreste, og det er ikke vanskelig å se hvor pengene er brukt, nemlig noen nervepirrende sjøscener med skremmende torpederinger og spektakulære flyangrep.

Om filmen:

Vi følger sjømannen Alfred, gift med Cecilia og nybakt trebarnsfar fra Bergen. Når andre verdenskrig bryter ut er han og barndomskameraten Sigbjørn på jobb på et handelsskip midt ute i Atlanterhavet. De blir tvunget til å fortsette å seile i fronten av en krig de ikke har bedt om, i sivil og uten våpen. Hjemme i Bergen strever Cecilia med å klare seg og å ta vare på de tre barna i et okkupert land.

Alfred og Sigbjørn kjemper for å overleve i en nedadgående spiral av vold og død, hvor tyske ubåter når som helst kan angripe skipet som er lastet med materiell som er nødvendig for de alliertes krigsinnsats. Krigsseilerne har ett mål: Å overleve – for å komme hjem.

Men hvordan fortsetter man livet og relasjoner når man har vært adskilt i mange dramatiske krigsår? Kan sårene leges og gro?

Publisert
24. august 2022
Skrevet av