I år skal Samisk «Siidaprogram» være i lavvoene til Destinasjon 71 grader Nord

Velkommen til skuespillerbesøk, filmvisning, samisk kulturarrangement og en kulinarisk matopplevelse – på samisk

 I år viser Nordkapp Filmfestival (NFF) det samiske «Siidaprogrammet» i nye og spennende omgivelser.  Destinasjon 71 grader Nord på Sarnes åpner lavvoene filmvisning og mat. Vi viser «Nordlyset» og «Koftepolitiet» og Mikkel Gaup som har en rolle i koftepolitiet kommer på besøk. 
Etter filmene vil Mikkel Gaup ha ett kulturinnslag med Tema Joik. 

Etter film og kulturinnslag trekker vi over i den andre lavvoen der kokken Ernestas Skurvidas på Destinasjon 71 har utarbeidet en nydelig kulinarisk meny bestående av reinkjøtt som hovedingrediens for oss.

Kulturarrangement med Mikkel Gaup

Mikkel Gaup er en samisk skuespiller, joiker og programleder. Han er født og oppvokst i Alta og fikk sitt gjennombrudd i filmen Veiviseren fra 1987 som også ble nominert til Oscar.

Mikkel har betydd mye for samisk kultur og har blant annet hatt joikeverksted for grunnskoleelever hvor han også har delt kunnskapen sin om sin egen kofte og det samiske flagget.
Nå er Mikkel kommet for å dele mer av den samiske kulturen ved å gi oss en samisk kulturopplevelse i lavvoen på Sarnes.

Arrangementet gjennomføres lørdag 11. september 

Kl 17.00
Filmprogram:
«Nordlyset» 6,5 minutt
«Koftepolitiet» 13 minutt

Kulturarrangement Mikkel Gaup 30 minutt

Kl 18.00 
Kulinariske samiske matopplevelser

De som ønsker å delta på både filmprogram og kulinarisk middag må kjøpe billetter på forhånd da maten må bookes på forhånd. Det er et begrenset antall billetter som legges ut. 
Inkludert i prisen vil det bli satt opp transport fra kinoen til visningen, med retur etter at den kulinariske middagen er ferdig. Bussen stopper utenfor Perleporten for de som ønsker å få med seg Kulturprisutdelingen.

KJØP BILLETTER HER

Priser:
Pris for filmvisning, kulturarrangement og kulinarisk middag    kr 875,-
Pris for kun kulinarisk middag                                                        kr 775,-
Pris for kun filmvisning og kulturarrangement                             kr 200,-

Meny:

Forrett
Reinsdyr carpaccio med trøffel aioli, parmesan og olivenolje 

Hovedrett
Reinfileet med gratinerte poteter, cherry tomater, marinerte asparges og paprika puré, rødvinssaus  

Dessert
Glaserte portvinspærer med cashew nøtter og mascarponefyll

Kokken på Destinasjon 71 grader Nord:
Kokken Ernestas Skurvidas er ikke fremmed for Norges sommerby. Etter flere sommersesonger på Havly restaurant i sentrum av Honningsvåg, bestemte han seg for å satse på nye utfordringer og begynne i en spennende ny stilling hos Destinasjon 71 Grader Nord.

Ernestas er fascinert av Nord -Norge og alle aspekter som følger med livet i Arktis. Lokale ingredienser som rein, laks, multebær, kongekrabbe og mye mer, gjør jobben stimulerende og gir ham muligheten til å eksperimentere med uvanlige oppskrifter.

Hans internasjonale erfaringer i USA, Litauen og Nederland, sammen med sin ekspertise på å jobbe med ingredienser som er typiske for Nord-Norge, gjør ham til den perfekte kokken for å tilberede en spennende 3-retters samisk inspirert middag.

 

Om filmen «Koftepolitet»
Tre samiske menn reiser til Oslo. En av dem er iført en gákti, den tradisjonelle samiske kofta, for å tiltrekke kvinner. Den andre mener dette er uetisk, mens den tredje er bitter over at han ikke har samme effekt når han bærer den. En politisk identitetssatire om hvordan vi, både Sámi og majoritetsbefolkningen, bevisst og ubevisst definerer den rette måten å være samisk på.

Regissør Egil Pedersen:

Egil Pedersen er en samisk regissør med eksamen fra Den norske filmskolen i 2002. I tenårene laget han sine første filmer med lego og claymation, med farens Super 8 kamera. Siden eksamen har han utviklet unike og ulike måter å fortelle historier på, med absurd humor, forstyrrende stemninger, visuelle effekter, majestetiske bilder, og han er stadig på utkikk etter den nye, skrudde idéen.

Land: Norge

År: 2021

Lengde: 00:12:12

Regissør: Egil Pedersen

Original tittel: Koftepolitiet

Foto: Tonje Louise Finne

Klipp: Joakim Schager

Manus: Egil Pedersen

Lyd: Mats Støten, Valeria Quezada

Kostymedesign: Caroline Sætre

Musikk: Remi Semshaug Langseth, Mathis Ståle Mathisen

Lys: Solveig Karoline Sundvoll

Make up: Elisabeth Lusie Haugan

Med: Mathis Ståle Mathisen, Mikkel Gaup, Sverre Porsanger, Ingor Ántte Áilu Gaup, Birgitte Larsen, Birgitte Amelia Hoff Larsen

Produsent: Mathis Ståle Mathisen

Publisert
25. august 2021
Skrevet av
Admin