Filmvisning på Slippen - "Båtbyggerne"

Nordkapp Filmfestival viderefører samarbeidet med Nordkappmuseet og Nordkapp Historielag hvor vi tar dere med på en eksklusiv filmvisning på den fredede slippen i Storbukt. Vi ønsker velkommen til åpning fredag 10.september kl 18.00.
Filmen vises også lørdag og søndag i festivalen.
Filmens tema passer perfekt inn og handler om båtbyggertradisjoner, filmens tittel er «Båtbyggerne» og varer i 28 minutter.

Filmen «Båtbyggerne» er nominer til UNESCO:
Snart kan den nordiske klinkbåttradisjonen få sin plass på UNESCOs representative liste over menneskehetens immaterielle kulturarv.
Les mer her:
https://kysten.no/unesco-nominasjon

Om filmen:

Tradisjonsbåtbyggere, lokale foreninger, museer og andre miljøer i hele Norden fører i dag kunnskapen om bygging og bruk videre gjennom aktiviteter som roing, seiling, stevner og turer – miljøvennlig friluftsliv. Selv om tradisjonen ennå er levende ser vi at det stadig blir færre båtbyggere. På sikt kan både båtbyggerhåndverket og kunnskapen om bruk – sjømannskapet – forsvinne.

Visningen foregår i verkstedshallen på slippen, på klappstoler, det er ikke varme i lokalet og publikum oppfordres til å ha på varme klær. Visningene blir introdusert. Nordkapp Historielag inviterer på en kopp kaffe med noe til etter filmvisningen, inne på boligdelen.
Velkommen til en minneverdig visning i historiske omgivelser.

Publisert
23. august 2021
Skrevet av
Admin