Filmslipp - "Riceboy sleeps"

So-young flytter alene og ugift til Canada med sin unge sønn, Dong-hyun, for å starte et nytt liv. Der møter de motgang på alle fronter. Dong-hyun blir mobbet på skolen på grunn av sitt utseende og kulturelle bakgrunn, mens moren blir trakassert og utstøtt på jobben.
 
So-youngs beslutning om å stå opp mot urettferdigheten fører til enda større isolasjon for familien. Etter hvert legger de sin koreanske arv bak seg, noe som kulminerer i Dong-hyuns forvandling til tenåringen David med bleket hår og blå kontaktlinser. Hjemmet deres blir en tilflukt, hvor felles måltider, høytlesning og varme klemmer gir beskyttelse fra omverdenens harde realiteter. Men selv i dette fristedet sliter So-young med å snakke om Dong-hyuns fraværende far, og en følelsesmessig avstand vokser mellom mor og sønn. Resultatet er en dypt rørende og tankevekkende fortelling som berører hjertet.
 
Riceboy Sleeps er en gripende beretning om en koreansk families kamp og håp i Canada på 1990-tallet. Denne filmen utforsker de komplekse sidene ved innvandrerlivet og fletter dem sammen med temaer om tapet av en far og følelsen av isolasjon.
 
Delvis basert på regissør Anthony Shims egen oppvekst, slutter Riceboy Sleeps seg til filmer som Minari og Past Lives. Filmen reflekterer over begreper som hjem og tilhørighet på en måte som berører dypt.
 
Se denne nydelige filmen på Nordkapp filmfestival 11.-15.september.
Engelske undertekster.
 
Les mer om filmen her 
Publisert
04. juli 2024
Skrevet av