Åpningsfilm - "Geronimos tapte stamme"

ÅPNINGSFILM OG SPEKTAKULÆRT BESØK: "GERONIMOS TAPTE STAMME" (PHANTOMS OF THE SIERRA MADRE) - NORDKAPP FILMFESTIVAL 11. SEPTEMBER Kl.19:00!
 
Dokumentarskaperne Håvard Bustnes og Lars K.Andersen legger ut på en reise i Helge Ingstads fotspor for å finne en forsvunnet Apache-stamme i Mexico. På reisen treffer de apacheslektningen til selveste Geronimo, Pius laCroix Garcia.
Det som skulle være en eventyrlig guttedrøm blir fort noe helt annet, fordi letingen etter stammen som ikke vil bli funnet, er problematisk.
 
Håvard Bustnes:
-Som filmskaper har jeg ofte lurt på om det finnes historier som ikke kan eller vil bli fortalt. Finnes det historier som jeg ikke har lov til å fortelle? Hvem har eierskap til visse fortellinger?
 
Denne filmen minner oss om at det å fortelle andres historier krever ydmykhet og respekt. Den minner oss om viktigheten av å lytte og forstå, i stedet for bare å observere og dokumentere.
 
Akkurat som vi må respektere og verdsette samisk kultur i Finnmark, må vi også forstå kompleksiteten og dybden i andre kulturer vi møter på vår vei.
 
Håvard Bustnes - og Pius LaCroix Garcia kommer til åpningsfilmen, og åpningsfesten, på Nordkapp filmfestival 11.september!
 
Les mer om filmen her 
Publisert
05. juli 2024
Skrevet av