Santiago de Compostela Et musikalsk foredrag om pilegrimsvandring i Spania

Nordkapp Filmfestival ønsker velkommen til et musikalsk foredrag om pilegrimsvandring i Spania med musiker Bjørn Isachsen med band.

Pilegrimsvandring i Spania har foregått siden 800-tallet. Det hele startet som en religiøs handling da man oppdaget at levningene til apostelen Jakob lå begravet der hvor Santiago de Compostela ligger. I dag er det vel så mange som ikke har religiøse grunner til å legge ut på vandring mot den store katedralen hvor Jakob ligger begravet.

Bjørn Isachsen er musiker og forfatter og har seks ganger vandret til Santiago de Compostela. Han har vandret på tvers og på langs av Spania inkl Portugal, til sammen flere hundre mil. Sammen med sine medmusikanter vil han dele sine inntrykk og erfaringer gjennom bilder og fortellinger bundet sammen i en musikalsk ramme med egne reflekterende viser, hvor vandring er hovedtema.

Det musikalske foredraget tar for seg alt fra prosaiske ting som gnagsår, praktiske råd, tips og overnattingsmuligheter, til de store spørsmål i møte med mennesker fra hele verden.

Forestillingen vil bli lagt til lørdag 14. september kl 1800 på Perleporten. 

Ensemblet består av:

Paal Ellingsen: gitar og sang

Paul Steinar Samuelsen: perkusjon

Jan Roger Nilsson: bass

Dag Andersen: munnspill

Bjørn Isachsen: piano, sang og forteller

_
_
_