Fisherman´s Friends åpner Nordkapp Filmfestival

Fisherman`s Friends får æren av å åpne den 16. Nordkapp Filmfestival. Filmen er et lunt, humoristisk drama av beste engelske merke.

Velkommen til åpning av Nordkapp Filmfestival torsdag 12. september kl. 19.00 på kinoen. Til åpningen kan vi love "live" framføring av shanties (arbeidssanger) med musikere fra Nordkapp Filmfestival sitt husband: The Black Velvet fra Lakselv.
Ta turen innom festivalteltet, opplev åpningen av festivalen, fyrverkeri etter filmen utenfor kinoen og åpningsfesten som i år er på Turnhallen. 
Årets åpningsfest framstår også i ny form, opplev Turnhallen omgjort til et festlokale som passer til åpningsfilmen Fisherman`s Friends.


Om åpningsfilmen:

Ti fiskere fra idylliske Port Isaac i Cornwall gjør usannsynlig suksess på musikklistene etter utgivelsen av deres debutalbum Sea Shanties. Et lunt, humoristisk drama av beste engelske merke. 
Dette er en historie basert på faktiske hendelser om shanty-koret som gikk fra å opptre på brygga i idylliske Port Isaac i Cornwall til utsolgte konsertlokaler og en gullkantet platekontrakt. Koret. som kaller seg Fisherman's Friends, synger tradisjonelle sjømannsviser når de ikke fisker eller redder skipbrudne. 
Filmen forteller hvordan Danny (Daniel Mays), som jobber på et plateselskap, tilfeldig hører dem synge og bestemmer seg for at han vil utgi dem på plate. Men det skal vise seg at å signere ti røffe fiskere er lettere sagt enn gjort. Danny må bli i landsbyen en god stund og blir samtidig introdusert til noe nytt: Det hyggelige livet i en søvnig fiskerlandsby og nye bekjentskaper, som den sjarmerende Alwyn (Tuppence Middleton) og hennes sta far, Jim (James Purefoy).Se trailer på filmen her

 

_
_
_